Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЗАЕДНО ДА СМЕ РАЗЛИЧНИ

ЗАЕДНО ДА СМЕ РАЗЛИЧНИ

Казвам се Нора Вакарелова, но много често хората разпознават не мен, а дрехите и стила, които създавам. Но това, което ме прави най-щастлива е, че много жени разпознават себе си в това, което им предлагам чрез името си.
През 2012 създадох свой бранд Intelligent clothing by Nora Vakarelova, придобил популярност като Роклите на Нора/Nora's Dresses. Както подсказва и името, акцент в продуктите ми са роклите. Но основното, което се опитвам да създам, е цялостна визия и усещане за лайфстайл, които да са в синхрон с начина на живот на съвремената и динамична жена – тя трябва да е свободна, ярка и с подчертана индивидуалност. Затова и приоритет са ми свободните и лежерни линии на дрехите, както и задължителните естествени материали.

Като естествено продължение на линията дрехи, които правя, се зароди идеята за домашен декор – разнообразни текстилни продукти за уюта и уникалността на нашия дом, защото точно там сме най-много себе си (Home Décor by I.Clothing https://www.facebook.com/HomeDecorbyI.Clothing/).

За това, което правя съм казвала и друг път, че не го определям като мода. По-скоро създавам авторски облекла, чрез които давам израз на собствени чувства и настроения, така както един художник създава картини. Радостта ми идва от това, че идеите ми се харесват, което означава, че съм ги заразила със собственото си светоусещане и съм го направила разбираемо за приятелите на марката ми.